Hoe het ooit begon

Sinds 1978 teelt de familie Van Seters al rozen. Er werden de grootbloemige roos Sonia en Laminuette geteeld op een kwekerij in Maasdijk. Later kwamen daar de Texas en Ambiance bij. In 1999 maakten ze de overstap naar de trosrozen, deze teelden ze op substraat. Sinds 2002 telen ze de trosroos Mimi Eden, wat vandaag de dag nog steeds een gewilde roos is vanwege haar bijzondere uitstraling en zeer goede houdbaarheid.

Inmiddels is het bedrijf verhuisd naar De Lier en bestuurd door Gertjan en Corine van Seters.

Wij telen jaarrond trosrozen in onze rozenkwekerij, Van Seters Roses, in De Lier. Ons bedrijf is ongeveer 1 hectare en daar telen we diverse trosrozen soorten. Mimi Eden, Femke, Artesia, Pink Yo-Yo, Mint Tea, Sterling Sensation, Orange Trendsetter. 6 keer per week oogsten wij onze rozen. Daarna sorteren wij ze op lengte, knopgrootte en trosvolume. Daarna worden ze gebost en klaargemaakt voor de veiling en voor directe handel naar klanten. We zijn ook lid van Decorum, een professionele groothandel en leveren daar ook aan klanten.

Duurzaam en biologisch

Een modern glastuinbouwbedrijf waar de energie zelf wordt opgewekt met een eigen WKK,W een warmte-krachtkoppeling.
Door middel van innovatieve technologie zoal een WKK, groeilicht en ventilatoren worden de teeltomstandigheden zo optimaal mogelijk gemaakt. Er zijn plannen gemaakt om in 2021 aangesloten te worden op het naastgelegen aardwarmte project, als alternatief voor het gebruik van gas. Ook maken we zoveel als mogelijk gebruik van biologische bestrijding. Wij zetten natuurlijke vijanden in om ziektes en plagen te bestrijden. Aardwarmte in combinatie met biologische bestrijding zijn stappen om de trosroos zo duurzaam mogelijk te kweken. Zo kan de consument met een gerust hart genieten van de prachtige trosrozen!

Sinds april 2020 hebben we een particuliere webshop Rooscadeau.com, ook een onderdeel van ons bedrijf.
U kunt hier, als consument, diverse prachtige bloemcreaties, bossen rozen en bijzondere rozenharten kopen. Deze versturen wij direct en zijn altijd vers!

Gertjan van Seters, eigenaar van Seters Roses rozenkwekerij
Rozenkwekerij Seters Roses

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.